마요네즈 생산공장
사업타당성보고서
아프리카 사람들이 요리나 식사에서 가장 많이 사용하는 제품 중 하나가 마요네즈와 케찹입니다.
내륙국가인 니제르는 제조공장이 없어 이런 식품들을 인근국가인 나이지리아에서 수입하는데 물류비용과 생산원료 가격 상승으로 시장가격이 계속 올라갑니다. 그래서 니제르에서 생산되는 원료를 사용하여 현지 생산을 하기 위해 사업타당성을 분석한 자료입니다.
그러나 개발도상국가에서는 일자리 창출도 중요하므로 반자동설비를 선호하고 있어서 반자동 생산방식을 기본으로 사업성분석을 한 자료입니다.
보고서에서 참고할 내용
- 국가개요, 시장현황, 수요전망 및 투자환경 등 특정국가의 사항은 모든 프로젝트가 상이하므로 직접 작성해야 하므로 생략하고 기술분석 및 경제성분석 부분만 제공합니다.
- 생산공정, 주요기자재 기술사양, 공장배치도, 투자비 및 운영비 등을 사용이 가능하며
- 년간 수입 및 생산비용 산출 방식을 참고하여 다른 프로젝트에 적용하여 경제성분석을 수행하는 시간과 비용을 절약할 수 있는 자료입니다.
NI-KO FOOD COMPANY
Niamey, Niger
FEASIBILITY STUDY ON
MAYONNAISE PRODUCTION PLANT
October, 2019
TABLE OF CONTENTS
TABLE OF CONTENTS
- CHAPTER 01-03 생략
- TECHNICAL ANALYSIS
- ABOUT MAYONNAISE
- DETERMINATION OF PRODUCTION CAPACITY
– Estimated Base
– Operating Conditions
– Kind of Mayonnaise To Be Produced
– Production Capacity - RECIPE AND RAW MATERIAL CONSUMPTION
- PRODUCTION PROCESS
– Typical Mayonnaise Production Process
– Operation Process
– Batch Operation Process
– Continuous Operation Process - PRODUCTION FACTORY LAYOUT
- CONSUMPTION OF UTILITY
– Electricity Consumption
– Industrial Water Consumption - OPERATING WORKERS
– TRAINING PLAN
- ECONOMIC EVALUATION
- OBJECTIVES AND METHODOLOGY
– Objectiveness
– Methodology of Economic Evaluation - ESCALATION OF SALE PRICES AND RAW MATERIAL COSTS
- ANNUAL DEMAND PROJECTION OF MAYONNAISE
- PRODUCTION CAPACITY PROJECTION
- SALES PRICE AND EXPECTED ANNUAL REVENUE
– Determination of Ex-factory Price - PROJECT COSTS
- OPERATING COSTS
– Raw Materials Costs
– Utilities Cost
– Electricity
– Industrial Water
– Labor Cost
– Office Overhead Cost - ECONOMIC EVALUATIONS AND SENSITIVITY ANALYSIS
– Financial Parameters
– Results Economic Evaluation
– Sensitivity Analysis on Uncertainty - PROJECT APPRAISAL
– IRR
– NPV
- OBJECTIVES AND METHODOLOGY
- CONCLUSIONS AND RECOMMENDATIONS
- CONCLUSION
- NECESSITY OF PROJECT FROM NIGER’S POINT OF VIEW
- RECOMMENDATIONS
APPENDIX
- 1: RESULTS OF ECONOMIC EVALUATION
- 2: EXPECTED INCOME STATEMENT OF PROJECT